zondag 31 januari 2016

Waarom cacao boter

Cacaoboter, afkomstig van de cacaoboon die is gevonden in de cacao- pod die groeit op van de cacaoboom . Cacao peulen zijn ook waar we cacao uit halen om chocolade te maken – dat is de reden waarom goede kwaliteit cacaoboter heeft een heerlijke chocolade  geur. Om de cacaoboter te produceren , moet de zaden worden vergist in bananenbladeren , daarna gedroogd , geroosterd en geperst en eindelijk de verwen van de plantaardige vet die we kennen als cacaoboter
Als alternatief kan de bonen ook koudgeperst worden, dan wordt gemaakt door het drukken van de hele bonen. Dit behoud  de vitaliteit van de rijke antioxidanten in de boter. 
Vanwege de natuurlijke  aarde en haar voedingsstoffen en vetzuren , cacaoboter is geweldig voor de droge huid en kan zelfs verder door te dringen dan de bovenste laag van de huid , dus de huid is diep gehydrateerd en gevoed. 
Antioxidant
Vrije radicalen zijn kleine moleculen gevormd tijdens de stofwisseling van het lichaam , wanneer energie wordt opgewekt uit glucose in elke cel in je lichaam . Zij worden ook gevormd door blootstelling aan vervuilende stoffen zoals uitlaatgassen , bestrijdingsmiddelen en tabaksrook . Deze vrije radicalen vernietigen de cellen , en dan komt de veroudering van de huid. De huid rimpelt en droogt uit. Antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en voorkomen dat de huid cellen wordt vernietigd . Cacaoboter bevat verschillende antioxidanten die kunnen een groot aantal vrije radicalen “doden”. In feite , cacaoboter bevat een veel hogere concentratie antioxidanten dan zelfs bosbessen en andere superfoods .
Stretch mark
Cacaoboter wordt alom opgemerkt te helpen verminderen van striae. Dit komt vanwege de voedingsstoffen en anti – oxidant inhoud , zoals hierboven gezien . Er zijn geen garanties , maar veel vrouwen beweren dat het regelmatig gebruik van cacaoboter werkte hielden op hun striae en hiel ze weg. Nu , ik kan niet beloven dat cacaoboter haalt striae helemaal weg .Maar ik ben zeker dat de huid strakker wordt. 
Andere gebruik
Cacaoboter is rijk aan onverzadigde vetzuren , ze dringen diep in de huid en hydrateren haar van binnenuit . Cacaoboter kunnen ook nuttig voor vele huidproblemen zoals eczeem , psoriasis , dermatitis en huidirritatie worden en anti-age

Een reactie posten