zondag 7 februari 2016

Olie is goed voor de huid - zelfs vette huid

Misschien klinkt raar om olie aan vettige huid te gebruiken? De waarheid is dat niet alle oliën alleen vet in de huid brengen. Olie gebaseerde gezicht producten daadwerkelijk kan wonderen verrichten op alle huidtypes, zelfs de meest vettige. Hier zijn vier verrassende feiten die je misschien niet weet over de gezicht oliën.

Hoe werken oliën: Olien bevatten essentiële vetzuren die uw huid nodig heeft om goed te gehydrateerd te blijven. De huid maakt ze niet. Oliën zijn als huid lipide barrière, bescherming tegen extreme temperaturen, droge klimaten, en over-reiniging.

Gebruik olie in plaats van crème (vooral in de winter): Crèmes zijn meestal op basis van water, of een mix van olie en water. Ze zijn geweldig voor het houden van een probleemloze huid, gebalanceerd en gehydrateerd. Gezicht oliën, bevatten echter een meer krachtige, zuiverder, en vaak duurdere vorm van voedingsstoffen die de perfecte oplossing voor de huid in nood zijn. En dat vetlaagje we hebben helpt de huid te genezen en veel sneller zelf te herstellen. Ze hydrateren beter dan crèmes. Dus wanneer de lucht koud en droog in winter word, olie kan de huid tegen irritatie, roodheid, droogheid, en breakouts te beschermen.

Vecht vet met olie: De olie uw huid produceert is veel anders dan de pure plantaardige olie. Uw huid begint te maken talg (het spul dat de poriën verstopt en veroorzaakt breakouts), wanneer de oliegehalte niet in evenwicht wordt gebracht. Dus dan maken we de huid steeds meer schoon en we wassen te veel, daardoor de huid produceert meer vet om te compenseren de verloren vet door te veel wassen. Maar een kwalitatief gezichtsolie zal uw huid aan te vullen met de essentiële vetzuren en vocht die het nodig heeft. Wanneer de balans in de huid hersteld wordt (door olie te gebruiken) begint de huid te ademen, waardoor de huid gezonder en helderder word, zonder puisjes.

Kwalitatieve olie is prijzig: Bij het kopen van een gezicht olie, je echt krijgt wat je betaalt voor. Goedkopere olie producten bevatten vaak minder verfijnd, meer bewerkte ingrediënten met vulstoffen en additieven, terwijl de duurdere olie is zuiverder en meer effectief op de huid. Kijk voor pure organische oliën van rozenbottel, argan, jojoba, abrikoos kernel, avocado, pruim, kersen, macadamia noten, en calendula olie om het meeste voordelen te krijgen. Goedkope oliën in de winkels gebruiken aarde olie (minerale olie), die mag niet op de huid. Natuurlijke oliën zijn puur, direct uit de plant en ze zijn niet goedkoop maar stuk effectiever en iedere druppel is kostbare en de flesje gaat lang mee.


Een reactie posten