Doorgaan naar hoofdcontent

Oorzaken van huidveroudering en rimpels vorming

Zoals ik vele malen gezegd heb, de veroudering van de huid kan vertraagd worden met de veranderingen in de levensstijl die een goede gezondheid en goede huidverzorging geven. Het natuurlijke verouderingsproces is door twee manieren veroorzaken : extrinsieke veroudering en intrinsieke veroudering.
Extrinsieke veroudering
Is een natuurlijke veroudering van de huid, zoals vertraagde collageen en elastine productie, vertraagde afschilfering, verminderde cellulaire regeneratie, het verlies van de onderliggende vet en verslapping van de huid. Op onze 20’s de huid subtiel en in zijn beste staat, daarna wordt de huid steeds minder. Hoewel er is niet veel wat we kunnen doen om de fysieke veranderingen te stoppen, kunnen we zeker een serieuze poging doen, om de externe factoren die sterk versnellen de verouderingsproces te gebruiken. Als we goed voor de huid huid zorgen, de veroudering komt langzamer dan normaal.
Intrinsieke veroudering
Extrinsieke veroudering wordt vaak aangeduid als photoaging omdat het voornamelijk wordt veroorzaakt door ultraviolette blootstelling. UV-stralen breken collageen en elastine en vertragen de productie van nieuw collageen die helpt bij het herstel van de huid en geeft de huid haar kracht. Bovendien, de zon is de nummer een factor om de huid te verouderen. Hieronder zijn enkele andere belangrijke extrinsieke factoren die vroegtijdige veroudering van de huid die daadwerkelijk veroorzaken.
Herhaalde gezichtsuitdrukkingen leiden tot fijne lijntjes en rimpels en de huid verliest elasticiteit. Slaaphouding heeft ook een soortgelijk effect, omdat de huid wordt gedrukt tegen het kussen voor zo vele uren nacht na nacht. Slapen op je rug minimaliseert de kans op dit soort rimpels te ontstaan.
Roken versnelt het verouderingsproces aanzienlijk om vele redenen. Herhaalde gezicht bewegingen voor het roken kunnen de mond en lip rimpels veroorzaken. Op veel ernstiger mate worden chemicaliën uit sigaretten geabsorbeerd in de bloedbaan en de bloedvaten vernauwen. Huid krijgt minder zuurstof en voedingsstoffen en zij verzwakt en verkleurt.De collageen productie wordt afgebroken, de herstel van de huid vertraagt en vernieuwing proces neemt af. De resultaat is rimpels, verlies van elasticiteit en droge huid.
Alcoholconsumptie verslechtert de huidsbescherming en verliest sterke antioxidant, vitamine A. Alcohol veroorzaakt verwijding van de bloedvaten, daardoor verschijnen vlekken op de huid die nooit verwijderen. Alcohol kan ook leiden tot beschadiging van de lever, en de kleur van de huid vel en dof.
Slechte voedingsgewoonten en minder antioxidanten en vitamines gevonden in groenten en fruit, leidt tot ongezonde uitziende huid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zoals tonijn en zalm geven antioxidant en anti-inflammatoire bescherming voor de huid en lichaam. Teveel suiker verbruik over langere tijd veroudert huid voortijdig gevolg van een werkwijze in het lichaam glycatie. Slechte eten vermindert de goede collageen in de huid en leidt tot rimpels en verlies van elasticiteit. Een gezonde eten is niet alleen goed voor onze welzijn en gezondheid maar ook voor onze huid.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vitamine C serum maken

Een van de meest belangrijke ingrediënten in onze huidroutine moet vitamine C zijn. Ik neem vit C ook in capsules iedere ochtend. Vitamine C is een anti-oxidant, maar ook zuur. Zijn stabiliteit is zeer zwak, die kan snel oxideren door lucht, licht of bacteriën. Daarom alle producten op de markt die beweren dat vit C hebben zijn echt niet meer goed. De leeftijd van vit C (opgelost) is rond een week. Daarom vit C serum maken moet snel gebruikt worden en in een donkere plek bewaard worden, kan zelfs in de koelkast. Vitamine C is uitstekend voor mensen met donkere vlekken, rokers, mensen met doffe huid, of met hogere leeftijd. Vit C versnelt de regeneratie van de huid. Maak haar jonger van binnen in. Hersteld de huid van de zone stralen ... het is uitstekend ingrediënt ... .moet echt gebruikt worden. U koop een vit C in een poeder vorm, de naam is ascorbine zuur Die is wat kristal poeder form, lost niet direct op. Je mag het breek het in poeder tussen twee lepels of een stenen bakkie m

Olie is goed voor de huid - zelfs vette huid

Misschien klinkt raar om olie aan vettige huid te gebruiken? De waarheid is dat niet alle oliën alleen vet in de huid brengen. Olie gebaseerde gezicht producten daadwerkelijk kan wonderen verrichten op alle huidtypes, zelfs de meest vettige. Hier zijn vier verrassende feiten die je misschien niet weet over de gezicht oliën. Hoe werken oliën: Olien bevatten essentiële vetzuren die uw huid nodig heeft om goed te gehydrateerd te blijven. De huid maakt ze niet. Oliën zijn als huid lipide barrière, bescherming tegen extreme temperaturen, droge klimaten, en over-reiniging. Gebruik olie in plaats van crème (vooral in de winter) : Crèmes zijn meestal op basis van water, of een mix van olie en water. Ze zijn geweldig voor het houden van een probleemloze huid, gebalanceerd en gehydrateerd. Gezicht oliën, bevatten echter een meer krachtige, zuiverder, en vaak duurdere vorm van voedingsstoffen die de perfecte oplossing voor de huid in nood zijn. En dat vetlaagje we hebben helpt de huid te gen

cosmetica maken

Hallo Ik ben Hilda (oorspronkelijk uit Bulgarije, wonende 14 jaar in Nederland) en ik maak mijn eigen cosmetica ... zelfs maak ik mijn eigen lijn Ik heb verschillende producten gebruikt, van duur tot goedkoop. Nou, het resultaat was niet aan mijn wens .... acne, ontsteking, of niet effectief. Ik ben al in 40ste en ik wou altijd goed anti-age producten. Niets was effectief ...  Dan begon ik te lezen over ingrediënten ... wat helpt, wat niet .... meeste anti-age stoffen moeten bepaalde % in een crème zijn, als te venig is is niet zo effectief. Dus i kocht dure producten met dure stoffen en toch, te venig in de crème, geen effect .... pffff ... ik was zat van kopen zonder resultaat.  Dan was ik benieuwd hoe maak je een crème? niet zo eenvoudig maar ik heb mij verdiept en beging duidelijker te worden. Dan is de chemische product beter dan de natuurlijke? in meeste gevallen niet! Dus i maakte mijn eerst crème op de meest eenvoudige manier .... zonder water. Alleen shea boter met olij