zaterdag 30 januari 2016

Oorzaken van huidveroudering en rimpels vorming

Zoals ik vele malen gezegd heb, de veroudering van de huid kan vertraagd worden met de veranderingen in de levensstijl die een goede gezondheid en goede huidverzorging geven. Het natuurlijke verouderingsproces is door twee manieren veroorzaken : extrinsieke veroudering en intrinsieke veroudering.
Extrinsieke veroudering
Is een natuurlijke veroudering van de huid, zoals vertraagde collageen en elastine productie, vertraagde afschilfering, verminderde cellulaire regeneratie, het verlies van de onderliggende vet en verslapping van de huid. Op onze 20’s de huid subtiel en in zijn beste staat, daarna wordt de huid steeds minder. Hoewel er is niet veel wat we kunnen doen om de fysieke veranderingen te stoppen, kunnen we zeker een serieuze poging doen, om de externe factoren die sterk versnellen de verouderingsproces te gebruiken. Als we goed voor de huid huid zorgen, de veroudering komt langzamer dan normaal.
Intrinsieke veroudering
Extrinsieke veroudering wordt vaak aangeduid als photoaging omdat het voornamelijk wordt veroorzaakt door ultraviolette blootstelling. UV-stralen breken collageen en elastine en vertragen de productie van nieuw collageen die helpt bij het herstel van de huid en geeft de huid haar kracht. Bovendien, de zon is de nummer een factor om de huid te verouderen. Hieronder zijn enkele andere belangrijke extrinsieke factoren die vroegtijdige veroudering van de huid die daadwerkelijk veroorzaken.
Herhaalde gezichtsuitdrukkingen leiden tot fijne lijntjes en rimpels en de huid verliest elasticiteit. Slaaphouding heeft ook een soortgelijk effect, omdat de huid wordt gedrukt tegen het kussen voor zo vele uren nacht na nacht. Slapen op je rug minimaliseert de kans op dit soort rimpels te ontstaan.
Roken versnelt het verouderingsproces aanzienlijk om vele redenen. Herhaalde gezicht bewegingen voor het roken kunnen de mond en lip rimpels veroorzaken. Op veel ernstiger mate worden chemicaliën uit sigaretten geabsorbeerd in de bloedbaan en de bloedvaten vernauwen. Huid krijgt minder zuurstof en voedingsstoffen en zij verzwakt en verkleurt.De collageen productie wordt afgebroken, de herstel van de huid vertraagt en vernieuwing proces neemt af. De resultaat is rimpels, verlies van elasticiteit en droge huid.
Alcoholconsumptie verslechtert de huidsbescherming en verliest sterke antioxidant, vitamine A. Alcohol veroorzaakt verwijding van de bloedvaten, daardoor verschijnen vlekken op de huid die nooit verwijderen. Alcohol kan ook leiden tot beschadiging van de lever, en de kleur van de huid vel en dof.
Slechte voedingsgewoonten en minder antioxidanten en vitamines gevonden in groenten en fruit, leidt tot ongezonde uitziende huid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zoals tonijn en zalm geven antioxidant en anti-inflammatoire bescherming voor de huid en lichaam. Teveel suiker verbruik over langere tijd veroudert huid voortijdig gevolg van een werkwijze in het lichaam glycatie. Slechte eten vermindert de goede collageen in de huid en leidt tot rimpels en verlies van elasticiteit. Een gezonde eten is niet alleen goed voor onze welzijn en gezondheid maar ook voor onze huid.


Een reactie posten