zaterdag 30 januari 2016

Hyaluroniczuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke glycosaminoglycaan (polysacchariden die een belangrijk bestanddeel van bindweefsel) en kan worden afgeleid uit verschillende bronnen, voeding, supplementen en HA poeders. HA wordt op grote schaal verspreid in heel bindweefsel, neurale en epitheelweefsel. Kortom, hyaluronzuur ondersteunt veel belangrijke gebieden van het lichaam, met opmerkelijke voordelen voor de huid en gewrichten.
Interessant is dat de gemiddelde mens heeft ongeveer 15 g hyaluronan (hyaluronzuur) in het lichaam, een derde van die is gebruikt (afgebroken en gesynthetiseerd) elke dag.
Hyaluronzuur heeft de functie de weefsel te verzachten, zoals gezamenlijke steun, en de bestrijding van artrose. HA is verantwoordelijk voor een deel van de veerkracht van het kraakbeen. Als één van de voornaamste bestanddelen van de extracellulaire matrix, hyaluronan is een belangrijk onderdeel van gewrichtskraakbeen 1, wanneer het aanwezig is als een mantel rond elke cel (chondrocyten).
Naarmate we ouder worden, kan de vocht in de huid aanzienlijk dalen, waardoor de huid verliest elasticiteit en de tekenen van veroudering op de huid worden zichtbaar. Hyaluronzuur speelt een cruciale rol in de gezondheid van de huid met zijn unieke vermogen om vocht vast te houden (1000 ml water per gram van hyaluronzuur).
Onderzoekers hebben ontdekt Hyaluronzuur suppletie rechtstreeks worden gecorreleerd aan gemeten toename in de vocht pijl van de huid.  Microscopische huidoppervlak analyse toonde verhoogde gladheid van de huid, en de verbetering van rimpels.
In tegenstelling tot collageen, hyaluronzuur kan de huid doordringen in de bovenste lagen en ze verbeterd ze. Hyaluronzuur is een belangrijke component van de huid, waarbij haar voordelen zijn weefselherstel en bescherming. Producten met HA vormen een luchtdoorlatende laag op de huid en dringt in de dermis, waardoor de elasticiteit en hydratatie van de huid is gestimuleerd. De beschermende barrière op de huid sluit  vocht in, waardoor de huid een jeugdig uitziet. Hyaluron is een MUST in jouw skincare routine.

Een reactie posten