Doorgaan naar hoofdcontent

Soorten emulgators


Emulgator is een stof die bind WATER met VET.

Net als ik in een van mijn artikels had geschreven ... we hebben twee soort cremes: met water en zonder water (alleen vet of bijenwas daarbij)

Alleen met vet
Deze zijn makkelijke te maken.
Zonder bijen was: Dan word alleen maar vet gebruikt: het is belangrijk dat boter is ook gebruikt, anders word de creme (balsem) niet vast. Half - half boter en olie (of iets meer olie) hang wat voor boter is gebruikt. Shea boter is wat mildere boter, dan moet iets meet basis olie gebruikt worden. Cacao boter is hardere boter dan de vet is 1:3. Mango boter is stuk zachter dan Shea boter ... dan wordt de oliën bijna of iets minder dan de boter gebruikt.
Alle vetten worden in dubbel boiler gesmolten, op een zachte vuur. Wanneer gesmolten is laat u rond half uur tot uur afkoelen. Om de balsem leuker en zachter te maken gebruik ik mixer. Wanneer de vetten beginnen harder worden dan gebruik ik de mixer en dan voeg je je etherische olie toe of bijvoorbeeld een vitamine E of andere ingrediënten.
Als je tijd en zin heb roer met mixer voor een half tot uur lang. De balsem wordt als room en glijd  heerlijk op de huid.
Met bijen was: is bijna hetzelfde als de vorige maar alleen met bijen was toegevoegd. Bijen was maakt de balsem wat harder en stabieler. Dan gebruik je minder boter en wat meer olie en beetje bijen was. Smelt je het op hetzelfde manier als boven.

Met water en vet
Dat is moeilijker proces. Ik hou van deze want dan maak ik verschillende diktes cremes, voor verschillende soorten huid. Ik kan vettigere en dikkere maken maar ook melk of lotion substantie maken.
Dat doen we met emulgator. Die bind de vet met water. Maar eerst moet de vet gesmolten worden tot bepaalde temperatuur en dan de water verwarmt worden tot hetzelfde temperatuur als de vet fase.
Twee soorten emulgators: ene soort word gebruikt in de water fase en de andere in de vet fase. Dan wordt anders gemixt. Soms moet eerst de warme water in de warme vet toegevoegd worden en soms andersom. Verschillende emulgators, verschillende manier van mixen en binden. Roeren is zeer essentieel met mengen de fases. Soms zelf moet mixer gebruikt worden.
En dan logisch is dat als we wat dikkere creme willen maken gebruiken we minder water en wat dikkere oliën en boters en dan als we melk of lotion maken gebruiken we meer water en venig olie of boter.
Na de mengen beging de creme te koelen, dan is de tijd om actieve ingrediënten toe te voegen, als collageen, NMF, liposomen, vitamine E of A, etherische olie ....
Daarna is de creme klaar in de potjes zetten.

MAAR ik dacht altijd ... pffffff .... ik maak de oliën en boters warm, ja het is op een lage vuur en in een dubbel boiler maar toch wel de olien en boters worden warm en dan veel van de goede eigenschappen van de product gaat weg door de warmte. Ik vond het zonder! Maar tja ... iedereen maakt zo cremes met water, moet. Zelfs op hetzelfde manier maak je mayonaise of margarine. Het is ook een creme ... vet met water.
Ik was op zoek naar alternatief, een vervanger van emulgator. en ik het het GEVONDEN!!!!!
Ik ben zeer blij. Nog niet te verkrijgen in Nederland maar wel in England. Ik bestel zo en zo vaak uit England. Deze emulgator is echt een wonder voor mij. Ik hoef niet de vet en de water verwarmen en dan mengen,  ik kan ze gewoon in koude staat mengen, alleen de boters moeten iets verwarmd worden, tot ze even smelten en dan kan ik ze mengen. Met deze emulgator kan ik zelfs een gel van olie, gel maken (vettige gel) dus het is perfect.
Deze emulgator is wel wat duurder maar ik vind dat is geschikte voor mij doel. Mijn doel is alleen natuurlijke producten gebruiken, ethical producten maken.
En de emulgator is van suiker gemaakt in een kokos olie.

Dus binnenkort gebruik ik deze emulgator.
Voor meer vragen en meer info over mijn producten ...... felices@tele2.nl
www.felices.nlEen reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vitamine C serum maken

Een van de meest belangrijke ingrediënten in onze huidroutine moet vitamine C zijn. Ik neem vit C ook in capsules iedere ochtend. Vitamine C is een anti-oxidant, maar ook zuur. Zijn stabiliteit is zeer zwak, die kan snel oxideren door lucht, licht of bacteriën. Daarom alle producten op de markt die beweren dat vit C hebben zijn echt niet meer goed. De leeftijd van vit C (opgelost) is rond een week.
Daarom vit C serum maken moet snel gebruikt worden en in een donkere plek bewaard worden, kan zelfs in de koelkast.
Vitamine C is uitstekend voor mensen met donkere vlekken, rokers, mensen met doffe huid, of met hogere leeftijd. Vit C versnelt de regeneratie van de huid. Maak haar jonger van binnen in. Hersteld de huid van de zone stralen ... het is uitstekend ingrediënt ... .moet echt gebruikt worden.
U koop een vit C in een poeder vorm, de naam is ascorbine zuur
Die is wat kristal poeder form, lost niet direct op. Je mag het breek het in poeder tussen twee lepels of een stenen bakkie met …

Veiliger dan retinol

ROZENBOTTEL Olie
C02 gewonnen oliën zijn de zuiverste en zachtste botanische extracten gebruikt in cosmetica en huidverzorging industrie.  Dit is een geperste olie gewonnen uit de zaden van een rozenstruik die in het wild in de zuidelijke Andes groeit . De meeste Rozenbottel olie wordt geproduceerd in Chili en Argentinië .  Rozenbottelolie bevat een lijst van werkzame stoffen geassocieerd met anti – aging en huid stimuleren zoals vitamine C , lycopeen ( krachtige antioxidant ) , vitamine A ( een nietje ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten ) , omega 9 ( een essentieel vetzuur ) , beta – caroteen ( krachtige antioxidant ) en omega 6 ( een essentieel vetzuur in verband met de vermindering van ontsteking en fijne lijnen ) Als gevolg van al deze werkzame stoffen , Rozenbottel Olie heeft een aantal schoonheid voordelen. Het hoge gehalte aan essentiële vetzuren wordt beweerd om de huid vochtig te houden en droogheid te verminderen. Dit op zijn beurt heeft een positief effect op rimpels.…

cosmetica maken

Hallo
Ik ben Hilda (oorspronkelijk uit Bulgarije, wonende 14 jaar in Nederland) en ik maak mijn eigen cosmetica ... zelfs maak ik mijn eigen lijn
Ik heb verschillende producten gebruikt, van duur tot goedkoop.
Nou, het resultaat was niet aan mijn wens .... acne, ontsteking, of niet effectief. Ik ben al in 40ste en ik wou altijd goed anti-age producten. Niets was effectief ... 
Dan begon ik te lezen over ingrediënten ... wat helpt, wat niet .... meeste anti-age stoffen moeten bepaalde % in een crème zijn, als te venig is is niet zo effectief. Dus i kocht dure producten met dure stoffen en toch, te venig in de crème, geen effect .... pffff ... ik was zat van kopen zonder resultaat. 

Dan was ik benieuwd hoe maak je een crème? niet zo eenvoudig maar ik heb mij verdiept en beging duidelijker te worden. Dan is de chemische product beter dan de natuurlijke? in meeste gevallen niet!
Dus i maakte mijn eerst crème op de meest eenvoudige manier .... zonder water. Alleen shea boter met olijf olie. Prac…