zaterdag 30 januari 2016

Vitamine A

Dit is een andere stof die moet, echt moet gebruikt worden in de avond routine.

Ik voeg vaak Vitamine A in mijn crèmes maar weinig. Ik heb nog geen retinol serum gemaakt, binnenkort gebeurt dat ook.

Nou, Vitamine A heeft aantal vormen:

als puur vitamine - de zwakste vorm van de vit A. Die is wat vettiger en trekt niet zo goed in de huid. Weinig nut  op de huid.

als retinol - deze vorm is uitstekend. Is mijn favoriete vorm. Die heeft verschillende verhoudingen, beging van 0,3mg in een crème. Deze verhouding is goed voor beginners en ook voor oog gedeelte (voor wat oudere huid typen).
De truc met retinol is dat je moet het opbouwen en alleen in de avond gebruikt worden. Begin je de gebruik in 2-3 avonden in een week. Altijd goed vochtbrengende producten gebruiken, producten met hyaluroniczuur of vitamine E. Ze herstellen de huid. Op deze manier heeft de huid niet veel reacties. Deze vorm van vit A is sterker en bij dagelijks gebruik kan de huid irriteren, vlekkerig worden ..... niet leuke gevoel.
Na een 2-3 weken gebruik kan de creme vakker gebruikt worden, zeg maar om een avond.
Wat het belangrijkste is dat in de ochtend moet altijd SPF crème gebruikt worden. Omdat retinol neemt op milde manier jouw bovenste laag weg ... word de huid zeer kwetsbaar. SPF is een must. Meestal SPF 30 is mijn advies.

Na een tijdje stap je op een hogere verhouding, 0,5mg ... op hetzelfde manier als de 0.3mg.
Daarna verhouding 1mg. En deze oploopt tot iedere avond gebruiken.

Ik heb op internet cremes met verhouding 2 en 3 % gezien maar deze is voor mensen die al jaren retinol gebruiken of mensen die graag willen snelle en pijnlijke resultaat.

Ik heb retinol tot 1% gebruikt. Ik heb het niet iedere avond gebruikt. Blijkbaar ik heb zeer gevoelige en dunne huid, dus niet voor mij. Maar ik gebruik de creme om 2 avonden. Onderhoud mijn huid prima.

En nu denk je ... wat is retinol gebruikt voor? :-)
Mensen die last van doffe huid of verzwakte huid of diepe rimpels hebben of acne of pigmenten en littekens van acne of zon hebben kunnen ze retinol gebruiken.

De laatste en de serkste vorm van vit A is de zuur, Tretinolzuur (of Retin-A)
Deze creme is sterk en we praten om verhouding van de tretinol in een creme vanaf 0,025mg en die loopt tot 0,1mg
Deze crème is alleen van de apotheken te verkrijgen, met recept van de arts.

Die word op hetzelfde manier als de retinol opgebouwd ... ik heb deze creme ook, 0,025mg. Ik gebruik hem niet puur op mijn gezicht, overheen doe ik mijn nacht creme. Dan is de effect niet genoeg maar ook is mijn huid rustiger.
Deze vorm is alleen maar voor meer extremere situaties ...
Ik vind retinol het beste van allemaal. Jammer genoeg zijn de meeste cremes vrij duur. Ik koop mijn uit America en doet goed.Een reactie posten