Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe ziet onze huid in elkaar

De huid is het grootste orgaan in het lichaam , die ongeveer 15 % van het lichaamsgewicht . De totale huidoppervlak van volwassenen van 12 tot 20 vierkante voet . In termen van de chemische samenstelling , de huid ongeveer 70 % water , 25 % eiwit en 2 % lipiden . De rest mineralen, nucleïnezuren , glycosoaminoglycans , proteoglycanen en talrijke andere chemicaliën .
De huid bestaat uit drie lagen : epidermis , dermis en onderhuidse weefsel

Epidermis

De epidermis is de bovenste laag van de huid. Het is de eerste barrière tussen jou en de buitenwereld. De epidermis bestaat uit drie soorten cellen keratinocyten, melanocyten en Langerhans-cellen. Keratinocyten de cellen maken de keratine proteinen. Ze zijn de belangrijkste type cellen in de epidermis. De totale dikte van de epidermis is gemiddeld 0,5 – 1 mm. Op het onderste gedeelte van de epidermis zijn niet gegroeide die snel delen keratinocyten. Als ze vol gegroeid zijn, verliezen ze water die naar boven gaan. Uiteindelijk aan het einde van hun levensduur bereiken ze de bovenste laag van de epidermis genoemd stratum corneum. Stratum corneum bestaat voornamelijk uit dode keratinocyten geharde proteïnen (keratine) en lipiden. Dode cellen van de hoornlaag continu afwerpen en worden vervangen door nieuwe uit hieronder. De huid vernieuwt zichzelf volledig om de 3-5 weken. De meeste milde peelings werken door het gedeeltelijk verwijderen van de hoornlaag en dus ze versnellen van de huidvernieuwing.
Een andere belangrijke groep cellen in de epidermis zijn de cellen die melanine worden genoemd. Dit is het pigment dat verantwoordelijk is voor de toon en huidskleur. Tenslotte Langerhanscellen in wezen een forepost van het immuunsysteem in de epidermis. Ze voorkomen dat ongewenste vreemde stoffen binnendringen in de huid.
De stand van de epidermis bepaalt hoe “fris” uw huid eruit ziet en ook hoe goed uw huid absorbeert en houdt vocht. Rimpels echter worden gevormd in lagere lagen.
Dermis
De dermis is de middelste laag van de huid tussen de epidermis en het onderhuidse weefsel. Het is de dikste van alle huidlagen en die is een strakke, stevige maaswijdte van collageen en elastine vezels. Zowel collageen en elastine zijn van cruciaal belang huidproteïnen: collageen is verantwoordelijk voor de structurele ondersteuning en elastine voor de veerkracht van de huid. De belangrijkste type cellen in de dermis is fibroblasten die collageen, elastine en andere structurele moleculen synthetiseren. De juiste functie van fibroblasten is zeer belangrijk voor de algehele gezondheid van de huid.
De dermis bevat ook haarvaten (kleine bloedvaten) en lymfeknopen (depots van immuuncellen). De voormalige zijn belangrijk voor zuurstof en voeden van de huid, en het laatste – voor te beschermen tegen binnendringende micro-organismen.
Tenslotte, de dermis bevat talgklieren, zweetklieren, haarfollikels en een relatief klein aantal zenuw- en spiercellen. Talgklieren, liggen rond de haarzakjes, ze zijn van belang voor de gezondheid van de huid, zoals talg produceren, een olieachtige beschermende stof die sluit de huid en haar tegen vocht.. Wanneer sebacious klier produceert te weinig talg, zoals bij oudere mensen, wordt de huid te droog en meer vatbaar voor rimpels. Omgekeerd overproductie of onjuiste samenstelling van talg, zoals bij adolescenten, leidt vaak tot acne.
De dermis is de laag verantwoordelijk voor de structurele integriteit van de huid, de elasticiteit en de veerkracht. Rimpels ontstaan en ontwikkelen in de dermis. Daarom een anti-rimpelbehandeling moet tot de dermis bereikt worden, ander de behandeling heeft geen zin. Meeste collageen en elastine crèmes bereiken niet de dermis, omdat collageen en elastine moleculen zijn te groot om de epidermis te dringen Tegenwoordig zij duurdere crèmes die deze stoffen met kleine moleculen maken en ze hebben veel succes.
Onderhuidse weefsel
Deze weefsel is de binnenste laag van de huid onder de dermis en bestaat hoofdzakelijk uit vetten. Onderhuids vet fungeert als schokdemper en warmte-isolator, beschermt onderliggende weefsels tegen koude en mechanisch trauma. Interessant is dat zoogdieren hebben geen onderhuid weefsel vanwege hun vacht die dient als schokdemper en warmte-isolator.
Het verlies van onderhuids weefsel, die vaak optreedt met de leeftijd, leidt tot het gezicht verzakt en accentueert rimpels. Een algemeen anti-age (botox) procedure uitgevoerd door dermatologen om dit proces is vet te injecteren onder de rimpels in het gezicht. Een goede dermatoloog neemt deze vet va andere gedeelten van het lichaam van de klant zelf, waar de huid dik genoeg is.

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vitamine C serum maken

Een van de meest belangrijke ingrediënten in onze huidroutine moet vitamine C zijn. Ik neem vit C ook in capsules iedere ochtend. Vitamine C is een anti-oxidant, maar ook zuur. Zijn stabiliteit is zeer zwak, die kan snel oxideren door lucht, licht of bacteriën. Daarom alle producten op de markt die beweren dat vit C hebben zijn echt niet meer goed. De leeftijd van vit C (opgelost) is rond een week.
Daarom vit C serum maken moet snel gebruikt worden en in een donkere plek bewaard worden, kan zelfs in de koelkast.
Vitamine C is uitstekend voor mensen met donkere vlekken, rokers, mensen met doffe huid, of met hogere leeftijd. Vit C versnelt de regeneratie van de huid. Maak haar jonger van binnen in. Hersteld de huid van de zone stralen ... het is uitstekend ingrediënt ... .moet echt gebruikt worden.
U koop een vit C in een poeder vorm, de naam is ascorbine zuur
Die is wat kristal poeder form, lost niet direct op. Je mag het breek het in poeder tussen twee lepels of een stenen bakkie met …

Veiliger dan retinol

ROZENBOTTEL Olie
C02 gewonnen oliën zijn de zuiverste en zachtste botanische extracten gebruikt in cosmetica en huidverzorging industrie.  Dit is een geperste olie gewonnen uit de zaden van een rozenstruik die in het wild in de zuidelijke Andes groeit . De meeste Rozenbottel olie wordt geproduceerd in Chili en Argentinië .  Rozenbottelolie bevat een lijst van werkzame stoffen geassocieerd met anti – aging en huid stimuleren zoals vitamine C , lycopeen ( krachtige antioxidant ) , vitamine A ( een nietje ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten ) , omega 9 ( een essentieel vetzuur ) , beta – caroteen ( krachtige antioxidant ) en omega 6 ( een essentieel vetzuur in verband met de vermindering van ontsteking en fijne lijnen ) Als gevolg van al deze werkzame stoffen , Rozenbottel Olie heeft een aantal schoonheid voordelen. Het hoge gehalte aan essentiële vetzuren wordt beweerd om de huid vochtig te houden en droogheid te verminderen. Dit op zijn beurt heeft een positief effect op rimpels.…

cosmetica maken

Hallo
Ik ben Hilda (oorspronkelijk uit Bulgarije, wonende 14 jaar in Nederland) en ik maak mijn eigen cosmetica ... zelfs maak ik mijn eigen lijn
Ik heb verschillende producten gebruikt, van duur tot goedkoop.
Nou, het resultaat was niet aan mijn wens .... acne, ontsteking, of niet effectief. Ik ben al in 40ste en ik wou altijd goed anti-age producten. Niets was effectief ... 
Dan begon ik te lezen over ingrediënten ... wat helpt, wat niet .... meeste anti-age stoffen moeten bepaalde % in een crème zijn, als te venig is is niet zo effectief. Dus i kocht dure producten met dure stoffen en toch, te venig in de crème, geen effect .... pffff ... ik was zat van kopen zonder resultaat. 

Dan was ik benieuwd hoe maak je een crème? niet zo eenvoudig maar ik heb mij verdiept en beging duidelijker te worden. Dan is de chemische product beter dan de natuurlijke? in meeste gevallen niet!
Dus i maakte mijn eerst crème op de meest eenvoudige manier .... zonder water. Alleen shea boter met olijf olie. Prac…