Twee soorten boter: met water en zonder water
Room boter maak je meestal zonder water. Alleen met koudgeperste boter, niet geraffineerde oliën en puur bijen was.
Hier is hoe ik mijn room boter gemaakt heb (als iemand de recept wil hebben mag gewoon e-mailen)
Gebruik een weegschaal en glazen container om de oliën te wegen en daarna smelten
Daarna neem de boter (shea, cacao … ) en snijd het aan kleine stukjes
Daarna neem de oliën en schik ze bij de boter
De weegschaal is nodig omdat de recept zegt hoeveel boter, olie en of was heb je nodig
Het is belangrijk dat de boter en oliën (alle soort van ingrediënten) niet over kookt worden, dan hebben ze geen nut voor de huid, omdat de alle goede van de ingrediënt is gekookt
Meest gebruikte manier de boter te smelten is dubbel boiler (een kook pan vilt met water, de vuur aan, wanneer de water warm word doe de glazen container met de vet in de pan)
Laat de oliën goed te smelten en steeds roeren
Laat de oliën afkoelen
Daarna doe de Vitamine E en de etherische oliën (aan wens) in
Het neemt veel tijd tot de boter en oliën samen harder worden (binden). Ik laat de container in de koolkast voor rond 2-3 uur
Daarna hal ik ze uit de en mix ik ze met mixer. Op de foto is een staf mixer maar deze doet niet veel. Moet echt een mixer gebruikt worden
Mixen duurt een uur. Het is echt lang, weet ik maar de resultaat is uitstekend … en de gevoel op de huid is onmisbaar
Reacties